Zo kies je de juiste eettafel

De eettafel is in veel huishoudens meer dan een plat stuk hout met vier poten. Het is de plek waar vrienden, familie en naasten samen komen om te verbinden door middel van heerlijk en voedzaam eten. Het is de plek waar de belangrijke gesprekken worden gevoerd, het hardst wordt gelachen en soms zelf het meest wordt gebruld. Dat maakt het meer dan een alleen een meubelstuk. Je wilt een eettafel die tot jou spreekt en écht bij jou thuis hoort. In dit artikel geven we dus een aantal tips om je opweg te helpen bij het kiezen van de juiste eettafel. 

Vorm, maat en afmeting

Eettafels zijn er in allerlei vormen en maten. Afhankelijk van jouw woonsituatie, kun je de juiste afmetingen voor jouw eettafel kiezen. Je hebt de rechthoekige, ronde en ovale tafel. Een rechthoekige eettafel kan tegen de muren aan geschoven worden en heeft veel ruimte voor eten en spullen, maar neemt meestal wel veel ruimte in beslag. De ronde eettafel is ideaal voor kleine ruimtes en heeft ruimte voor relatief veel stoelen, maar er is minder ruimte op tafel. De ovale eettafel heeft dezelfde voordelen als de ronde tafel, maar neemt wel meer ruimte in beslag. Weeg de voor en nadelen van deze drie vormen af om je keuzes af te bakenen. Je kunt ook altijd een tafel op maat laten maken op basis van jouw woonsituatie!

Materiaal

Het materiaal heeft een grote invloed op de look en uitstraling van de eettafel. Het is aan te raden om materialen te kiezen die goed passen bij jouw leefsituatie en woonstijl. Zo is een eiken eettafel erg stabiel en sterk, waardoor het goed tegen een stootje kan. Een eettafel van mangohout daarentegen, heeft een hele mooie uitstraling en structuur, maar is daarbij fragieler en wil je waarschijnlijk niet regelmatig vies of onder gekleurd krijgen. Wellicht minder geschikt voor jongere kinderen dus. Kies uiteindelijk vooral wat je mooi vindt en goed ziet staan in jouw huis. 

Onderstel van de eettafel

Tenslotte heb je ook het onderstel. Er wordt over het algemeen onderscheid gemaakt tussen twee type onderstellen: het onderstel met een tafelpoot op iedere hoek (dit is een vrij standaard onderstel) en het onderstel met één tafelpoot in het midden van het blad (zoals de eettafel met spinpoot). Bij het kiezen van een onderstel gaat het vooral om jouw persoonlijke voorkeur en smaak. Over het algemeen is ieder onderstel even stabiel en stevig. Een tip is om bij het maken van de keuze vooral ook te kijken naar de hoeveelheid beenruimte die je hebt en of het soepel gaat met het aanschuiven van stoelen. 

Eettafel van Nijhuis

De eettafel is wellicht een van de belangrijke meubelstukken in jouw woning. Bij Nijhuis begrijpen we dat. Daarom leveren eettafels van de beste kwaliteit. Heb jij extra wensen of voorkeuren voor jouw eettafel? Ook daar houden we rekening mee. Bij Nijhuis maken we namelijk eettafels op maat. Neem dus gerust een kijkje tussen het assortiment met uitstekende eettafels. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *