Wat zijn elementenbanken en wat zijn de voordelen?

Een bankstel kun je in verschillende soorten, maten en kleuren aanschaffen. Dus er is ook altijd wel een bankstel te vinden die aan je wensen voldoet en die ook goed bij het interieur past. Dat belangrijk is, omdat een bankstel vrij prominent in een kamer aanwezig is en de stijl van bijvoorbeeld je huis- of zitkamer kan maken of breken. Een goed alternatief op het traditionele bankstel is een elementenbanken. Maar wat is het en wat zijn de voordelen? In onze blog vertellen we er meer over.

De elementenbanken zijn bijzonder

Elementenbanken worden ook wel een modulaire bank genoemd en het is een populair en gaaf product dat steeds vaker wordt gekozen. De naam zegt het al een beetje, maar deze banken kun je dus volledig naar eigen inzicht samenstellen en neerzetten. Het bankstel bestaat uit verschillende modules die je met een eenvoudig kliksysteem aan elkaar kunt koppelen of ontkoppelen. Zo kun je van verschillende modules een grote loungebank maken, een 3- en 2-zits bankstel maken of andere modules tussen de zitgedeeltes plaatsen, zoals een module met een tafeltje, bekerhouders of USB-aansluitingen voor het aansluiten en opladen van accessoires als een smartphone.

De mogelijkheden met elementenbanken

De elementenbanken bieden enorm veel mogelijkheden. Het grootste voordeel is dat je iedere module in een andere kleur of met een andere stof zou kunnen kiezen om meer variatie in het bankstel te kunnen aanbrengen. Dat kan voor een leuk effect zorgen en je kunt bijvoorbeeld er ook 2 verschillende bankstellen van maken als je dat zou willen. Je kunt ook zitgedeeltes afwisselen met elementen die bijvoorbeeld als bijzettafel dienst kunnen doen. Of kies voor een extra element, zodat je van de losse delen ook een hoekbank zou kunnen maken.

Op iedere moment aanpassen

Een ander groot voordeel van elementenbanken is dat je het bankstel op ieder moment kunt aanpassen. Met de elementen die je al hebt of schaf extra modules aan als je een goed idee hebt. Zo kun je blijven veranderen en combineren. Je kunt bijvoorbeeld er ook voor kiezen om je bank op de grond neer te zetten of om extra pootjes te bestellen. De mogelijkheden zijn in dat opzicht eindeloos!

Past altijd

de elementenbanken passen ook altijd, want je kunt namelijk zelf bepalen hoe groot het bankstel wordt. Bij een traditionele bank zit je al snel vast aan vaste maten, maar bij een modulaire bank heb je zelf de controle. Ideaal als je beperkt de ruimte hebt of een bijzondere vorm wilt maken, omdat je ook een bijzondere indeling van de huiskamer hebt. Bij een traditionele bank richt je vaak een kamer in op basis van het bankstel, maar met een modulaire bank kun je dus prima andersom werken. Dat dus ook meer vrijheid en controle geeft.

Paar idee├źn

Met elementenbanken kun je vrijwel iedere vorm maken die je wilt. Een hoekbank, een bank in een U-vorm of een traditionele twee- of driezits bank zijn mogelijkheden. Vaak kun je met de verschillende modules ook weer een compleet nieuwe bank maken. Handig als je bijvoorbeeld extra zitruimte nodig hebt wanneer je visite krijgt. Of klik ze aan elkaar vast om een grote lounge bank te maken. Dat ideaal is als je samen gezellig op bank wilt neerploffen en een filmpje wilt kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *