Dit zijn de lampen die jij in huis moet hebben

Lampen zijn niet alleen functionele objecten in huis, maar spelen ook een belangrijke rol in de sfeer en uitstraling van je interieur. Er zijn verschillende soorten lampen die je in huis moet hebben om te zorgen dat je de juiste hoeveelheid licht hebt en de juiste sfeer in elke kamer creëert. Dit zijn een aantal lampen die je in huis moet hebben!

Plafondlampen

Plafondlampen zijn vaak de belangrijkste bron van verlichting in een kamer. Je kunt ze krijgen in allerlei soorten en maten. Ze dienen vaak als functionele verlichting in de keuken of badkamer, maar kunnen ook zeker als sfeerverlichting gebruikt worden in de slaap- en woonkamer. Plafondlampen heb je in veel verschillende stijlen, van strak en modern tot klassiek en elegant. Ze komen vaak voor als compacte verlichting op het plafond, maar je kunt ze ook zeker krijgen als eyecatcher in de vorm van een kroonluchter. 

Hanglampen

Hanglampen zijn de perfecte oplossing om een centraal punt in een kamer te creëren. Ze zijn ideaal voor boven de eettafel of in de hal en zorgen voor een stijlvolle verlichting van een kamer. Ook hanglampen zijn in allerlei soorten te krijgen. Het is tegenwoordig populair om hanglampen te groeperen en op verschillende hoogtes boven een tafel te hangen. Onthoud wel altijd de vuistregel dat een hanglamp minstens 30 centimeter boven een tafel moet hangen. Je wilt namelijk niet tijdens het eten verstoord worden door een lamp die voor je neus hangt. 

Vloerlampen

Vloerlampen zijn een handige oplossing om extra licht toe te voegen aan een kamer, maar kunnen ook zeker dienen als een decoratief element. Een vloerlamp naast een bank of fauteuil is al snel een praktische leeslamp, terwijl een opvallende vloerlamp een mooie aanvulling kan zijn op een hoek van de kamer. Een vloerlamp is een goede oplossing om een leegte in een kamer op te vullen.

Wandlampen

Tot slot zijn Wandlampen een geweldige manier om extra licht toe te voegen aan een kamer zonder kostbare vloer- of tafel ruimte in beslag te nemen. Ze kunnen worden gebruikt als sfeerverlichting, accentverlichting of om een specifieke plek te verlichten. Je kunt bijvoorbeeld een schilderij extra aandacht geven door deze te verlichten met een wandlamp. Lampen komen in veel verschillende soorten en maten. Het belangrijkste is dat je lampen plaatst die passen bij de rest van het interieur en een goede weerspiegeling bieden van jouw persoonlijke stijl. Het is jouw huis nota bene! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *