Wat is een lavasteen gietvloer?

Een lavasteen gietvloer is een gietvloer, maar dan extra krachtig en krasbestendig. Dit komt door de afwerking die bestaat uit een laag dat voor bescherming zorgt. Een lavasteen gietvloer is een mix van kunsthars en lavasteen, wat zorgt voor de beloofde bescherming. Niet alleen voor je huis is dit een mooie vloer om te overwegen, ook in een restaurant of op kantoor is dit een goede keuze. Als je het in de horeca plaatst is het een extra voordeel door de antibacteriële coating die het bevat. Het is een unieke vloer die je veel voordelen aanbiedt, naast dat het er mooi uit ziet.

Kenmerken van een lavasteen gietvloer

Andere kenmerken van een lavasteen gietvloer is dat het erg slijtvast is, een antibacteriële laag heeft en het zowel voor buiten als binnen geschikt is. Het is zoals eerder genoemd geschikt voor zowel binnen als buiten en kan op meerdere ruimtes geplaatst worden. Vooral als je houdt van een matte look is een lavasteen gietvloer een goede optie. Combineer de kleur van de vloer mooi met de rest van je huis of andere ruimte voor een optimale look en feel die je wilt creëren. Ook heb je het voordeel dat het onderhoudsvriendelijk is.x

Welke andere soorten gietvloeren heb je?

Naast de lavasteen gietvloer heb je ook andere soorten gietvloeren, namelijk PU gietvloer, epoxy en betonlook. Een betonlook gietvloer wordt ook wel beton ciré genoemd. Vooral als je van een erg strakke look houdt is een gietvloer een goede overweging om te nemen, want het ziet er namelijk, als het goed wordt aangelegd, erg strak uit. Een PU gietvloer is vooral geschikt voor in de badkamer, door de waterafstotende eigenschap. Maar in principe kun je het door het hele huis plaatsen.

Welke ruimte lavasteen gietvloer plaatsen?

Een lavasteen gietvloer is erg waterafstotend, dus het is erg geschikt voor in de badkamer. Zo houd je ook je badkamer in een mooie strakke look, als je hiervan houdt. In principe kun je het ook in de keuken en in de woonkamer plaatsen, of bijvoorbeeld op kantoor. Het is onderhoudsvriendelijk, waterafstotend, hygiënisch en heeft een beschermende laag. Vooral op kantoor is de beschermende coating iets wat je echt wilt, omdat je waarschijnlijk veel met stoelen schuift. Viltjes om krasjes te voorkomen is niet altijd voldoende, dus zo’n vloer is mooi meegenomen.

Gietvloer met vloerverwarming

Wil je een lekkere warme vloer? Dan is een lavasteen gietvloer je beste vriend in de winter, want je kunt een gietvloer goed combineren met een vloerverwarming. Als je liever geen vloerverwarming wilt, kun je het beste gaan voor een epoxyvloer, gezien een vloer dat met cement is gebonden niet geschikt is voor een verwarming. Je kunt dus zeker voor een vloerverwarming gaan, maar informeer hierover bij het bedrijf waar je de vloer wilt kopen wat het beste bij jouw voorkeuren en wensen past. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *