6 Ideeën om verschillende eetkamerstoelen tot één geheel maken

Heb je verschillende eetkamerstoelen in huis, dan is het slim te checken op welke manieren je al deze eetstoelen kunt combineren met elkaar zodat een harmonieus geheel ontstaat. Lees de tekst hieronder door als je wilt weten hoe je verschillende eetkamerstoelen tot één geheel kunt maken.

Verschillende eetkamerstoelen in huis

Als je verschillende eetkamerstoelen in huis hebt, dan kan je deze stoelen met elkaar combineren. Afhankelijk van hoe je dit doet kan dit zorgen voor een grote puinhoop, maar met verschillende stoelen kan je ook consistentie creëren waardoor de combinatie van meerdere stijlen juist gaaf staat.

Idee 1: Meerdere kleuren van één vorm

Heb je meerdere stoelen in dezelfde vorm staan thuis, maar zijn ze allemaal in verschillende kleuren? Dan kan je hier de juiste mate van aandacht mee trekken aangezien je contrast kunt creëren. Een slim idee is om eetstoelen van fluweel te combineren met eetstoelen van hout.

Idee 2: Gebruik meerdere vormen in neutrale kleuren

Als je interieurstijl gekenmerkt wordt door bepaalde kleuren of door specifieke kleurcombinaties, dan is het slim om neutrale kleuren te gebruiken als je eetstoelen hebt van verschillende vormen. Je kunt ook voor natuurlijke kleuren kiezen als het gaat om eetstoelen van bijzondere vormen. De ideale combinatie van kleur is een persoonsgebonden keuze. 

Idee 3: Verschillende materialen combineren met elkaar

Door eetkamerstoelen van verschillende materiaalsoorten met elkaar te combineren zorg je voor het creëren van een opvallend effect. Je kunt zelf bepalen welke materiaalsoorten je met elkaar wilt combineren en ook het kleurenschema van je woonstijl heb je volledig zelf in de hand. Een populaire keuze hierbij is het combineren van stoelen voor de eetkamer waaronder hout, rotan, polyester en boucle.

Idee 4: Wel en geen armleuning

Bepaal in hoeverre je kiest voor eetstoelen met of zonder armleuning. Wil je een stijlvolle keuze maken en heb je een aantal eetstoelen met armleuning en een aantal eetstoelen zonder armleuning, dan kan je de eetstoelen om en om plaatsen aan de eettafel. Je kunt ook kiezen voor het plaatsen van fauteuils aan het einde van de tafel.

Idee 5: Haal krukjes in huis

Je kunt door het toevoegen van krukjes extra contrast creëren, zeker als je meerdere eetstoelen hebt die verschillen in hoogte. Vergeet niet om ook hierbij rekening te houden met het aanhouden van een soortgelijke stijl en kleurencombinatie zodat de stoelen goed bij het geheel passen.

Idee 6: Verschillende stoelen met andere bekleding

Als je meerdere eetkamerstoelen hebt van verschillende soorten bekleding, dan kan je gebruik maken van soortgelijke patronen die goed bij elkaar passen en samen een geheel vormen in de ruimte. Kies je voor de verkeerde combinatie van patronen, dan zorgen de verschillende patronen juist voor een chaotische sfeer in huis. Een trendy keuze is het combineren van verschillende eetkamerstoelen met een bank naast de eettafel voor een speelse sfeer, zeker als het gaat om een kleine of een lege ruimte die opgevuld moet worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *