Waarom is een donzen dekbed zo’n goede keuze?

Voor heel wat mensen die met het idee spelen om een nieuw dekbed te kopen voor op hun bed geldt dat ze daarvoor zowat blindelings kijken in de richting van een exemplaar gemaakt van dons. Het moet dan ook gezegd dat een donzen dekbed over behoorlijk wat interessante troeven beschikt. In eerste instantie staat ze er bijvoorbeeld om bekend ontzettend onderhoudsvriendelijk te zijn. Bovendien is het ook nog eens zo dat een dergelijk dekbed over een uitstekend prijskaartje beschikt. Ben jij ook van plan om een dekbed van dons te kopen, maar wil je er honderd procent zeker van zijn dat je de juiste keuze maakt? Dan moet je absoluut zeker even snel verder lezen!

1.) Een donzen dekbed beschikt over een uitstekende levensduur 

Wanneer je de keuze maakt om een echt kwalitatief donzen dekbed te kopen zal je kunnen vaststellen dat hier natuurlijk altijd een bepaalde kostprijs aan verbonden is. Omwille van het feit dat een dekbed kopen vaak niet bepaald goedkoop is spreekt het voor zich dat je zeker rekening zal willen houden met de levensduur waarover ze beschikt. Op dit vlak zal je kunnen vaststellen dat het helemaal goed zit met een donzen exemplaar. Deze gaat eenvoudig acht tot tien jaar (of langer) mee. Dit zorgt ervoor dat je niet snel weer opnieuw zal moeten investeren in een nieuw dekbed. 

2.) Donzen dekbedden zijn onderhoudsvriendelijk

Eén van de belangrijkste aandachtspunten bij het kopen van een donzen dekbed heeft te maken met de onderhoudsvriendelijke eigenschappen waar ze al dan niet over beschikt. Dat is bij veel exemplaren best een probleem. Het is namelijk zo dat het merendeel van de dekbedden in de praktijk regelmatig gewassen moeten worden. Alleen op die manier kunnen ze namelijk hun hygiënische eigenschappen behouden. Dat geldt echter niet voor alle dekbedden. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een dekbed met een vulling van dons. Deze hoeft in principe slechts één keer te worden gewassen in de drie à vier jaar. Dat zal bij veel mensen zeker als muziek in de oren klinken.

Betekent bovenstaande dat je helemaal geen omkijken hebt naar een donzen dekbed? Dat nu ook weer niet. Je moet ze namelijk wel regelmatig opschudden. Bovendien is het ook vereist om ze tijdig te laten verluchten. Dit doe je het best door ze bijvoorbeeld even op te hangen in de tuin.

3.) Ze kunnen voor heel veel mensen een prima keuze zijn

De keuze voor een donzen dekbed kan voor veel mensen een zeer interessante keuze zijn. De bovenstaande voordelen hebben alvast enkele zeer sterke troeven aan het licht gebracht. Dit is echter nog lang niet alles. Het is namelijk zo dat dons natuurlijk een natuurlijke vulling is. Ze is dan ook afkomstig van eenden en / of ganzen. Dons staat er onder meer om bekend een materiaal te zijn dat weinig vocht opneemt. Hierdoor vormt ze geen gunstige omgeving voor de zogenaamde huisstofmijt. Mensen die vatbaar zijn voor deze beestjes kunnen dan ook zonder probleem gebruik maken van een dekbed welke beschikt over een vulling van dons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *