Waar koop je de beste LED verlichting?

Het is vanzelfsprekend dat elk huis verlichting nodig heeft. Door de jaren heen gebeurt het weleens dat je een lamp moet vervangen en koop je gewoon dezelfde soort, maar tegenwoordig zou het wel beter zijn om je huidige lampen te vervangen met LED lampen. Er is niet echt veel mis met gloeilampen en halogeenlampen, maar LED lampen komen duidelijk met meer voordelen:

  • LED lampen hebben een langere levensduur dan andere lampen. Jaren zullen voorbijgaan voordat het weer tijd wordt om je lamp te vervangen.
  • Zo een LED lamp wordt niet warm. Dat komt omdat de lampen zo effici├źnt mogelijk in licht omzet, dat ze niet heet worden ervan. Je gaat je handen nooit aan ze branden en dat is goed nieuws wanneer je kinderen hebt en die gemakkelijk erbij kunnen komen.
  • Je bespaart ook nog veel energie. Een LED lamp kan 10 maal minder stroom verbruiken dan andere lampen en je bespaart daardoor ook veel geld.
  • Je kunt LED lampen in verschillende kleuren krijgen en ze kunnen de hele sfeer van een ruimte veranderen.
  • Ze zijn ook nog heel milieuvriendelijk. Ze bevatten geen giftige kwikdampen zoals een spaarlamp of TL buis.

Daarnaast gaat een LED lamp niet meteen uit wanneer het tijd wordt om het te vervangen. Je krijgt minder licht, maar je zal nooit helemaal zonder licht te zitten. Tevens zijn ze minder gevoelig voor trillingen in tegenstelling tot gloeilampen en halogeenlampen.

Waar je op moet letten bij het kopen van LED lampen.

Je wilt natuurlijk een lamp hebben die net zo breed straalt als je voorgaande lamp. Om een miskoop te voorkomen moet je op de stralingshoek letten. Hoe meer graden het heeft, hoe groter de straling. De afmetingen zijn heel belangrijk. Als je leest dat een lamp retrofit is, wil dat zeggen dat het dezelfde afmetingen heeft als traditionele lampen. En tevens moet het duidelijk gemaakt worden dat niet alle lampen dimbaar zijn. Let dus hierop wanneer je een LED lamp wilt hebben die dimbaar is.

Letsleds.nl is een goede plek om te beginnen wanneer je naar LED lampen zoekt die van uitstekende kwaliteit gemaakt zijn. Ze hebben een groot assortiment en geven je alle informatie die je nodig hebt om de juiste lamp te kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *