Vier belangrijke voordelen van een epoxyvloer

Het aanbod met vloeren dat je op de markt terug kan vinden is natuurlijk tegenwoordig ontzettend uitgebreid en zeer divers. Eén van de vloeren waar je voor kan kiezen is de zogenaamde epoxyvloer. Van deze vloer is bekend dat ze niet alleen over een naadloos karakter beschikt, bovendien is ze ook perfect te combineren met vloerverwarming. Voor menig aantal mensen welke hun woning gaan renoveren geldt dat ze de aanschaf van een dergelijke vloer overwegen. Ben jij één van deze personen? Ontdek dan snel vier belangrijke voordelen van een dergelijke vloer op deze pagina.

Een epoxyvloer kenmerkt zich door een uitstekende kwaliteit

Als eerste voordeel wordt er vaak verwezen naar de uitstekende kwaliteit waar een epoxyvloer over beschikt. Van zo’n vloer is in eerste instantie bekend dat ze uitstekend bestand is tegen een grote hoeveelheid aan chemicaliën evenals zuren. Dat is echter niet alles. Bovendien is van dit type vloer eveneens bekend dat ze geschikt is voor zwaar gebruik evenals mechanische belasting. Het is mede omwille van deze reden dat je dit type vloer niet alleen aantreft in particuliere woningen, maar zeker en vast ook (en zelfs in het bijzonder) in bijvoorbeeld werkplaatsen.

Je kan ze realiseren in de kleur die jij wenst

De epoxyvloer is een vloer die je eigenlijk vrij eenvoudig volledig kan afstemmen op je persoonlijke voorkeur. Dit dan uiteraard voor wat de uitstraling betreft. In eerste instantie is dit type vloer in de meest uiteenlopende kleuren te realiseren. Dat is echter niet alles. Wist je bijvoorbeeld dat je ook een zogenaamd gemêleerd resultaat kan realiseren? Dit is mogelijk door te kiezen voor een uitvoering in betonlook, maar je kan ook kiezen voor instrooien met flakes. Hoe dan ook, ongeacht de voorkeur waar jij op vlak van uitstraling over beschikt, in principe is het altijd mogelijk om ze te realiseren wanneer je kiest voor de realisatie van een gietvloer gemaakt van epoxy.

Epoxyvloeren zijn zeer onderhoudsvriendelijk

Voor een epoxyvloer geldt dat ze behoort tot de groep van de naadloze vloeren. Dit betekent concreet dat er geen sprake is van groeven of voegen in de vloer. Dat zorgt ervoor dat er kan worden voorkomen dat er zich vuil gaat opstapelen in de groeven. Bovendien spreekt het voor zich dat het ook het schoonmaken van de vloer alleen maar (nog) handiger en praktischer maakt.

Ze kan perfect gecombineerd worden met vloerverwarming

Ontzettend veel mensen willen vandaag de dag graag kunnen rekenen op de aanwezigheid van vloerverwarming in hun woning. Je moet er echter rekening mee houden dat niet elke vloer zich daar even goed (tot zelfs helemaal niet) toe leent. Indien je kiest voor het realiseren van een epoxyvloer is  dit geen enkel probleem. Voor dit type vloer geldt dan ook dat ze perfect gecombineerd kan worden met vloerverwarming. Zo kan je eindelijk afscheid nemen van die vervelende en lelijke radiatoren! Het mag hoe dan ook duidelijk zijn, ben je bezig met het renoveren van je woning en ben je van mening dat de tijd niet alleen rijp is voor het vervangen van je vloer, maar ook van je verwarming? Dan zal de keuze voor een gietvloer van epoxy met vloerverwarming zeker interessant zijn.

Ook vloercoating is voor ons geen enkel probleem om aan te leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *