Badkamermeubels – Alles wat jij wil weten!

In je leven besteedt je aardig wat tijd in de badkamer. Of je nou in de ochtend snel even wil douchen of juist even je tijd wil nemen om je make-up te doen. Het gebeurt allemaal in deze ruimte. Ook niet zo gek dat mensen het fijn vinden om een mooie badkamer te hebben. En badkamermeubels zijn hiervoor essentieel! Het bepaalt de sfeer en stijl. In dit artikel duiken we in de wereld van dit sfeermakende meubelstuk. De eigenschappen van een badkamerspiegels met verlichting

Zoveel badkamers, zoveel wensen

Misschien is het goed om eerst kort uit te leggen wat het precies is. Het bestaat uit een wastafelkast, een wastafelblad en een sifon. Dat laatste lijkt een beetje op een zwanenhals en is bevestigd tussen de wastafel en riolering. Het houdt de nare geurtjes tegen. Dit zijn dus de algemene onderdelen van badkamermeubels. Maar wist je dat er allerlei soorten en maten zijn? Er valt zoveel te kiezen! Daarom vertellen we je graag meer over de keuzes die er te maken zijn op het gebied van badkamermeubels. Wel zo makkelijk! 

Modellen

Het model is natuurlijk de basis. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen voor zwevend badkamermeubels op te hangen. In dit geval lopen je tegels dus door tot de wand. Hiermee hou je de vloer vrij. Dit is handig voor het schoonmaken en laat de ruimte ook direct groter lijken. Dit kan erg interessant zijn voor kleine badkamers. Met een zwevend model kun je kiezen voor geïntegreerde of opzet wastafels. Een tweede optie is een staand model. Hierbij heeft het meubelstuk pootjes en staat het dus gewoon op de vloer. Het is ook direct klaar voor gebruik. Er hoeft namelijk geen ingewikkelde installatie plaats te vinden. 

Materiaal van je badkamermeubels

Ook het materiaal van zowel de kast als de wasbak zelf is een belangrijk onderdeel. MDF is een populaire keuze voor de wastafelkast. Toch wordt er ook steeds vaker gekozen voor andere materialen. Een voorbeeld hiervan is massief hout. Dit zorgt voor een warme uitstraling in de badkamer.  Wat betreft de wasbak zijn er ook diverse mogelijkheden. Zo kun je denken aan keramiek. Dit materiaal is zeer sterk, laag in onderhoud en wordt niet gauw vies. Maar ook kunststof, zoals kunstmarmer of graniet (natuursteen) zijn populaire keuzes. Zelfs roestvrij staal is mogelijk. Dit geeft een stoere en industriële look. 

Spiegelkasten

Je kunt uiteraard zelf bepalen of je er een spiegel bij bestelt. Misschien heb jij zelf al een mooi exemplaar klaarliggen. Wel hebben badkamerspiegels vaak een extra functie, zoals verlichting. Ook is het mogelijk om te kiezen voor een badkamermeubel met spiegelkast. Dit levert extra opbergruimte op, maar neemt uiteraard ook weer ruimte in beslag. 

Badkamermeubel outlet

Nu weet je waar je op moet letten tijdens de aanschaf van badkamermeubels! Dan rest de vraag: waar kan je ze kopen? Neem een keer een kijkje in een outlet. In dit soort zaken kun je meubelstukken kopen voor een goedkope prijs. De kortingen kunnen echt oplopen. Het zijn de vaak oudere modellen die bijvoorbeeld eerst in een showroom hebben gestaan. Maar de kwaliteit blijft even goed. Het is het dus zeker waard om de website Douchezaak.nl te bezoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *