huis

Tips voor snel huis verkopen

Snel huis verkopen? Dat is niet meteen iets waaraan je denkt als je plannen hebt je eigen woning van de hand te doen en een nieuwe te kopen of te laten bouwen. Want een huis verkoop je toch niet snel? Snel huis verkopen kan echter wel degelijk. En daar hoeft verder niemand aan te pas te komen, behalve jijzelf. Er zijn namelijk tal van zaken die je in orde kunt maken en die het verkopen van een huis versnellen. Lees hier hoe snel huis verkopen wél mogelijk is. 

Snel huis verkopen betekent een professionele presentatie laten maken

Daar gaan we. Snel huis verkopen betekent dat je zorgt voor een professionele presentatie. Laat goede en professionele foto’s maken. Bespaar niet op de kosten want een professionele presentatie maakt het verschil. Belangrijk als je gaat voor snel huis verkopen is dat je altijd zorgt voor een opgeruimd huis. Niet alleen wanneer de foto’s gemaakt worden, maar zeker ook als je mensen op bezoek krijgt die je huis komen bezichtigen. Je maakt de woning beter schoon dan dat je normaal gesproken doet.

Hoe scherper de prijs, des te sneller een verkoop

Snel huis verkopen betekent in alle gevallen dat de woning scherp in de markt zet wat betreft de prijs. De prijs is uiteraard van grote invloed op hoe snel jij de woning verkoopt. Hoe scherper je woning geprijsd is, hoe eerder er iemand zal komen die de juiste prijs neerlegt. Bewezen is verder dat het maken van een promotievideo een goed idee is. Je scoort dan hoger in de zoekresultaten van Funda.nl., Een video laten maken is een slimme manier om ervoor te zorgen dat er in elk geval meer online bezichtigingen krijgt. En hoe meer bezichtigingen, hoe eerder snel huis verkopen aan de orde zal zijn. 

Goed voorbereid zijn op een bezichtiging

Snel huis verkopen betekent dat je zorgt dat je huis zo breed mogelijk onder de aandacht gebracht wordt. Zet je woning dus ook op Marktplaats, zorg dan wel dat je de woning in de juiste rubriek plaatst. Zijn er mensen geïnteresseerd en worden er bezichtigingen gepland, dan moet je de kracht van geur niet onderschatten. Hoe lekkerder het ruikt in je woning, hoe groter de kans is snel je huis te verkopen. Dweil nooit kort voor een bezichtiging, maar doe dat een dag eerder al. Zuig voor je gaat stofzuigen eerst waspoeder op, dan wordt een aangename geur verspreid namelijk. Verder zet je vlak voor mensen komen een verse pot koffie of bak je een cake. Deze geur doet het ook goed en zal zich snel door heel je huis verspreiden. 

Bel mensen nadat ze jouw huis bezichtigd hebben

Nog een tip als je huis snel verkopen prioriteit heeft is de bank iets naar voren te halen. Door de bank iets van de kant te halen, lijkt het alsof er meer ruimte komt. Er komt een schaduw achter de bank die tegen de muur te zien is. Daardoor lijkt de ruimte waarin de bank staat ineens groter. Verder is het verstandig om na een bezichtiging mensen te bellen. Je hoort soms nooit iets weer van mensen. Dat kan soms een kleine oorzaak hebben en iets zijn dat je gemakkelijk op te lossen is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *