Lichtplan door Lichtkunde

Hiermee moet je rekening houden als je een lichtplan gaat maken voor je woonkamer

Een lichtplan maken heb je niet zo een, twee, drie gedaan. Hier moet je goed de tijd voor nemen en goed nadenken over waar je precies lampen wil hebben. Vooral bepaalde ruimtes in het huis is het belangrijk dat deze goed belicht zijn, bijvoorbeeld bij de woonkamer. Je wil natuurlijk lekker kunnen relaxen na een dag werken in de woonkamer met de lampen aan en niet in het donker. Maar wij helpen jou een handje door in deze blog een paar dingen te belichten waarmee je rekening mee moet houden.

Zorg dat je alle plekken en hoeken goed heb verlicht

Het is belangrijk om goed na te denken over de bepaalde lichtpunten in je woonkamer. Je hoeft niet veel lichtpunten te laten maken, maar je moet wel voldoende licht in de hoeken krijgen om zo alles goed te kunnen zien. Wat je ook in je achterhoofd moet houden is dat je misschien ook staande lampen in je woonkamer wil hebben. Hier moet je ook rekening mee houden want deze geven natuurlijk ook weer extra licht in je huiskamer. Bedenk ook een beetje wat voor soort lampen je wilt ophangen, bijvoorbeeld een hangende lamp of een plafondspot.

Bedenk ook alvast wat voor licht je wil

Je moet zeker niet vergeten wat voor soort licht je in de kamer wil hebben. Wil je wit licht wat meer duidelijkheid en overzichtelijk is voor de kamer, of toch meer sfeerverlichting plaatsen in de kamer om toch een meer relaxed gevoel te creëren. Denk bijvoorbeeld aan een staande lamp die je bij de bank wil hebben als een leeslamp. Hier moet rekening mee gehouden worden.

Laat een expert je erbij helpen

Wij snappen volledig dat het lastig is om zelf in te schatten waar je precies je lichtpunten in de kamer wil hebben en wat voor soort belichting je wil. Daarom zijn er genoeg experts die hier veel meer over weten en je graag helpen bij het ontwikkelen van een volledig lichtplan. Kijk eens in je eigen omgeving voor zo’n professional en laat ze je helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *