Je muren isoleren, de investering waard of niet?

Wanneer er vroeger werd gepraat over het isoleren van een woning werd er daarbij eigenlijk hoofdzakelijk of soms zelfs gewoon uitsluitend aandacht besteed aan het dak van het pand. Uiteraard spreekt het voor zich dat er via die weg heel wat warme lucht de woning verlaat, maar we weten uiteraard allemaal dat warme lucht een stijgende werking kent. Met andere woorden, ze stijgt langs de muren tot aan het dak. Onderweg kan er al heel wat warme lucht de woning verlaten. Je muren isoleren is omwille van die reden in de praktijk altijd een prima idee. Wil je hier graag meer over te weten komen? Blijf dan vooral zeker en vast nog wat verder lezen!

Welke voordelen brengt muren isoleren met zich mee? 

Muren isoleren staat er in de praktijk om bekend een aantal interessante voordelen met zich mee te brengen. Om welke voordelen het hierbij (onder meer) gaat wordt duidelijk met het overzicht dat je hieronder aantreft. Meer concreet kan je op dit vlak dus denken aan:

  • Je kan een aantrekkelijke besparing op de energiekosten realiseren; 
  • Geluiden van buitenaf kunnen efficiënter geweerd worden; 
  • Het isoleren van de muren kan de hoeveelheid aan tocht drastisch verminderen;

Stel jij jezelf dus met andere woorden de vraag of het isoleren van de muren van je huis wel daadwerkelijk interessant kan zijn of niet? Dan heb je bij deze het antwoord op deze vraag. Er zijn immers met zekerheid verschillende meer dan interessante voordelen aan verbonden.

Hoe kan je de muren isoleren van je woning?

Wil jij ook graag de muren isoleren waar je woning over beschikt? In dat geval kan er geconcludeerd worden dat je daarvoor de mogelijkheid hebt om een keuze te maken tussen diverse opties. Het isoleren van je muren kan dan ook gebeuren met de onderstaande mogelijkheden:

  1. Het isoleren van de eventueel aanwezige spouwmuur;
  2. Het isoleren van de muren van aan de buitenkant van de woonst;
  3. Het isoleren van de muren van aan de buitenkant van de woonst;

Welke van deze drie mogelijkheden jij het beste kan benutten is in de praktijk sterk afhankelijk van jouw concrete situatie. In ieder geval, beschikt jouw woning over een spouw en is deze spouw geschikt om te isoleren (bevindt er zich met andere woorden geen bouwafval in)? Dan zal je tot de vaststelling komen dat dit de interessantste manier is om de muren van je huis te isoleren. 

Absoluut een interessante investering

Door de jaren heen is de houding van mensen tegenover muren isoleren danig veranderd. In het verleden kon er nog worden vastgesteld dat er vaak werd gezegd dat het isoleren van de muren van ondergeschikt belang was. De meeste aandacht moest dan ook uitgaan naar het dak van de woning welke moest worden geïsoleerd. Dat is niet helemaal onjuist. Het dak isoleren blijft razend belangrijk, maar dit gezegd hebbende is het ook zeer interessant om de muren van je huis te laten isoleren. Enkel en alleen op die manier zal je namelijk voorkomen dat er gaandeweg warme lucht die omhoog stijgt langs de muren uit de woning kan ontsnappen. We kunnen dus met recht en rede stellen dat muren isoleren je wel degelijk een beter wooncomfort en lagere kosten op kan leveren. 

Twijfel niet langer en bezoek direct de website van www.isolatiespecialist.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *