slimme verlichting

Deze drie dingen maken je leven echt gemakkelijker

Bij het bouwen van een huis zijn er al veel dingen waar je aan moet denken. Maar soms vergeet je een paar kleine maar toch belangrijke dingen toe te voegen aan je huis. Deze dingen vind je in dit blog.

Slimme verlichting

Het hebben van slimme verlichting in je huis is echt onmisbaar. Je huis wordt beter afgewerkt, omdat er geen lichtknopjes meer aan de muur te vinden zijn. Hierdoor zijn er geen rare elementen die afleiden van het interieur. Met een app of magnetische lichtknop die je aan de lamp zelf of onder de tafel kunt plakken, kun je je lampen van een afstand bedienen. Zo kun je kiezen voor verschillende kleuren licht, verschillende helderheid of vaste tijden wanneer je lampen aan en uit gaan. De laatste functie is vooral erg handig wanneer je op vakantie bent en toch de schijn wilt ophouden dat je thuis bent. Ook is slimme verlichting handig voor het wakker worden ‘s ochtends. Je kiest een tijd wanneer het licht in je slaapkamer aangaat, waardoor je natuurlijk wakker wordt, in plaats van dat je schrikt door het harde geluid van een wekker. Slimme verlichting is tegenwoordig bij veel winkels verkrijgbaar, maar het handigste is het om al je verlichting van hetzelfde merk te hebben, zodat je maar één app hoeft te gebruiken voor de bediening.

Een inductiekookplaat

Het gebruiken van gas om te koken is echt verleden tijd. In plaats daarvan is het gebruik maken van een inductiekookplaat een goede optie. Door gas te gebruiken bevuil je het milieu heel erg. Ook gaat gas de komende jaren steeds meer kosten, waardoor je veel onnodig geld besteedt. Met een inductiekookplaat kun je je pannen even goed en snel verwarmen, maar ben je veel milieuvriendelijker bezig. Ook is het gebruik van een inductiekookplaat veel beter voor het milieu dan het gebruik van een gasstel. 

Een slimme televisie

Een slimme televisie in je huis hebben is optioneel, maar kan heel erg handig zijn. We kijken met zijn allen steeds minder naar echte live programma’s. Streamingdiensten worden veel meer gebruikt, maar het kijken op een laptop of tablet is niet heel erg fijn. Door een slimme televisie aan te schaffen, kun je toch op een groot scherm kijken. Een slimme televisie heeft nog veel meer functies, zoals een browser of plek voor een usb-stick.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *